Imádok házi tésztát készíteni, mostanában inkább a tojás
nélküli változatot szoktam előnyben részesíteni. Már régen izgatta a
fantáziámat egy bizonyos formázás, amiről több videót is megnéztem a
világhálón. Ez a tészta pedig a cavatelli. Van, aki sima felületen, van ki bordázotton csinálja. Én utóbbit választottam. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet,
de tényleg nem az. Az első pár darab után már megy, mint a karikacsapás.
Egy kis segítség videó formájában ITT.
Hozzávalók 2-3
személyre:
*20 dkg durum búzaliszt
*Kb. 1 dl víz
A lisztet összedolgozzuk a vízzel, golyót formázunk.
Becsomagolva fél órát pihentetjük.
A tésztából kisebb darabot tépünk, 1 cm
vékony rudat sodrunk, amit 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
A darabokat egyenként a
hüvelykujjunkkal végigsodorjuk a csigabordázón.
Bő, sós vízben kifőzzük, vagy ha később szeretnénk
elkészíteni, akkor tálcára sorakoztatva fél óra alatt lefagyasztjuk, majd
zacskóba téve mehet a mélyhűtőbe (így nem ragadnak össze). Felhasználáskor pedig egyszerűen lobogó vízbe
dobjuk kiengedés nélkül.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nagyon tetszik!
VálaszTörlésEnnek igazán örülök :-)
Törlés