Printfriendly

2018. szeptember 23., vasárnap

Füstöltsajtos-zöldbabos csirkemell


Sokan nem kedvelik a csirkemellet, mert száraznak tartják. Pedig nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Egy kevés zöldséggel és sajttal ízletes fogás lesz belőle. Könnyű kapros krumpli köret készült hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*2 teáskanál sültcsirke fűszersó
*5-6 evőkanál olaj
*20 dkg zöldbab
*15 dkg vékonyra szeletelt füstölt sajt

A zöldbabot sós, gyöngyöző vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük. 
A sütéskor a serpenyőben maradt olajat egy tepsibe öntjük, belefektetjük a csirke szeleteket, ráhalmozzuk a zöldbabot, befedjük a vékonyra szeletelt füstölt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad rajta. 
Kapros krumpli körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése