Sokan nem kedvelik a csirkemellet, mert száraznak
tartják. Pedig nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Egy kevés zöldséggel és
sajttal ízletes fogás lesz belőle. Könnyű kapros krumpli köret készült hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*2 teáskanál sültcsirke fűszersó
*5-6 evőkanál olaj
*20 dkg zöldbab
*15 dkg vékonyra szeletelt füstölt sajt
A zöldbabot sós, gyöngyöző vízben roppanósra főzzük,
leszűrjük és lecsepegtetjük.
A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk
a fűszerkeverékkel. Felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük.
A
sütéskor a serpenyőben maradt olajat egy tepsibe öntjük, belefektetjük a csirke
szeleteket, ráhalmozzuk a zöldbabot, befedjük a vékonyra szeletelt füstölt
sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad
rajta.
Kapros krumpli körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése