PrintFrendly

2018. június 11., hétfő

Zöldségleves házi konfetti tésztával


Amikor kint nem lehet csinálni semmit, mert épp vihar van, vagy szakad az eső, akkor mi jut eszébe az ember lányának? Házi tésztát készíteni. Mégpedig tojás nélkül. Egy kis leves kiegészítéseként. Nem őrültem ám meg, hogy ilyen aprólékos dologra adtam a fejemet. A gyerekek is lelkesen segédkeznek az elkészítésében, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól fejleszti a kézügyességet is. Maga a leves egyszerű, új zöldségekből készült remek fogás, amihez egy kis maradék húsleves alaplevet is felhasználtam.
Hozzávalók 4 személyre
*3 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kisebb karalábé
*4 kisebb krumpli
*2-3 evőkanál olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1,5 l leves alaplé
Tésztához:
*5 dkg durum búzaliszt
*¼ dl víz
Tálaláshoz:
*apróra vágott friss petrezselyemlevél

A lisztet összedolgozzuk a vízzel, zacskóban addig pihentetjük, míg a zöldségeket előkészítjük. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, a kockára vágott karalábét. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. 
A tésztát enyhén lisztezett felületen 1 mm vékonyra nyújtjuk, kisméretű kerek formával, vagy lisztbe mártott nagyobb szívószállal kiszaggatjuk. 
Ha majdnem puhák a zöldségek, akkor hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a tésztát. Együtt készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. Melegen, petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.


A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése