Amikor érik a sok lédús gyümölcs, igyekszem a legtöbbet
felhasználni belőle. Most egy olyan édesség készült, amibe vegyesen került
mindenféle finomság, amit a kertben találtam. Volt még eper, meggy, és a piros
ribizli is csodásan megérett. Egy kis citrommal egészítettem ki. Ha valakinek
nincs citromos joghurt otthon, az sem baj, hisz görög- vagy natúr joghurt is
megteszi, ekkor ki lehet egészíteni egy evőkanálnyi frissen facsart
citromlével.
Gyorsan elkészül, nem kell vele sok időt a konyhában tölteni.
Hozzávalók egy
20*30 cm-es tepsihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*12 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*15 dkg vaj
*3 nagyobb tojás szétválasztva
*1 kis doboz citromos joghurt (1,25 dl)
*30 dkg gyümölcs (eper, meggy, ribizli)
A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a ribizlit leszemezzük, a meggyet kimagvazzuk, a
nagyobb epreket kisebb darabokra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, citromhéjjal.
A
cukrokat habosra keverjük a vajjal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,
majd a joghurtot.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és beledolgozzuk a kemény
habbá vert tojásfehérjét. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk.
Megszórjuk a gyümölcsökkel.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel tűpróbáig
sütjük. Ez nekem kb. 25-30 perc volt. A sütési idő tájékoztató jellegű.
Ha
kihűlt szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése