Printfriendly

2018. június 22., péntek

Ribizlis-citromos sütemény


RIBIZLI, a kedvencem. Igen, csupa nagybetűvel. Végre csodásan piroslik a kertben, ezt vártam már nagyon régen. Gyorsan készítettem is belőle egy könnyű joghurtos sütit, egy kis citromos ízesítéssel. Csak összekevertem mindent, majd beleszórtam a piros szemeket, és már ment is a sütőbe. Remek ebéd utáni desszert, de egy csésze kávéhoz is szuper kísérő.
Hozzávalók 4 személyre:
*13 dkg liszt
*1 púpozott kk sütőpor
*6 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*5 dkg vaj
*2 kisebb tojás
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis doboz citromos joghurt (1,25 dl)
*Kb. 15 dkg ribizli

A sütőt előmelegítjük. Egy 25*11 cm-es kalácsformát kibélelünk sütőpapírral.
A cukrokat habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, a reszelt citromhéjat. Beleszórjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Beleforgatjuk a leszemezett, megmosott és lecsepegtetett ribizlit. Az előkészített formába simítjuk. 180 fokon alul-felülsütés módban kb. 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk pár percet pihenni, majd ha kihűlt, porcukorral meghintve, éles késsel szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése