RIBIZLI, a kedvencem. Igen, csupa nagybetűvel. Végre
csodásan piroslik a kertben, ezt vártam már nagyon régen. Gyorsan készítettem
is belőle egy könnyű joghurtos sütit, egy kis citromos ízesítéssel. Csak
összekevertem mindent, majd beleszórtam a piros szemeket, és már ment is a
sütőbe. Remek ebéd utáni desszert, de egy csésze kávéhoz is szuper kísérő.
Hozzávalók 4
személyre:
*13 dkg liszt
*1 púpozott kk sütőpor
*6 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*5 dkg vaj
*2 kisebb tojás
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis doboz citromos joghurt (1,25 dl)
*Kb. 15 dkg ribizli
A sütőt előmelegítjük. Egy 25*11 cm-es kalácsformát
kibélelünk sütőpapírral.
A cukrokat habosra keverjük a vajjal, egyenként
hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, a reszelt citromhéjat. Beleszórjuk a
sütőporral elvegyített lisztet. Beleforgatjuk a leszemezett, megmosott és
lecsepegtetett ribizlit. Az előkészített formába simítjuk. 180 fokon
alul-felülsütés módban kb. 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A
formában hagyjuk pár percet pihenni, majd ha kihűlt, porcukorral meghintve,
éles késsel szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Köszönöm szépen a receptet, most van a sütőben
VálaszTörlés