Azt már korábban is említettem, hogy nagy rajongója
vagyok a házi tésztáknak. Mostanában a tojás nélküli változat az, ami jobban
érdekel, azok közül is a durumlisztes fajta. A tésztával pihentetés után nagyon
könnyű dolgozni. A kiszúrót érdemes minden egyes használat előtt lisztbe
mártani, majd a felesleget kicsit leütögetni. A kagylóforma eredetileg fondant
kiszúró, amit a helyi 100 Ft-os jellegű üzletben találtam. A tészta használható
levesbetétként vagy köretként különböző szószok, mártások kíséretében.
Hozzávalók 4
személyre
*10 dkg durum búzaliszt
*0,5 dl víz
A lisztet a vízzel jól összedolgozzuk. Becsomagolva kb.
30 percet pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 1 mm vékonyra
elnyújtjuk. Lisztbe mártott kagylóformával kiszaggatjuk.
Ha nem használjuk fel
azonnal, akkor kiterített konyharuhára rakjuk, és 1-2 napot hagyjuk száraz
helyen szikkadni, majd papírdobozban tároljuk.
Ha azonnal felhasználjuk, akkor
sós, bő vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk
lecsepegni.
Ízlés szerint mártással
elkeverve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nagyon szép kép!
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
Törlés