Most, hogy itt a nagy meleg, sokan igyekszenek elkerülni
a sütőt. Nos, nálunk ez nem akadály, mert egy jó kis kelt tésztáért még a forróság
is elviselhető. Puha péksütit készítettem, amit egy kis mediterrán
fűszerezéssel bolondítottam meg, egy kevés reszelt sajttal szórtam meg. Egy
pohár gyümölcsteával remek tízórai vagy uzsonna.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin májusi számában is.
Hozzávalók 8
perechez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 csapott teáskanál só
*2 csapott evőkanál pizza fűszerkeverék
*2,5 dl langyos tej
*2,5 dkg friss élesztő
*1 kávéskanál cukor
*0,8 dl olaj
Tetejére:
*1 kisebb felvert tojás
*5 dkg reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, a többi
hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A
tésztát 8 egyforma részre vágjuk, egyenként 50-55 cm hosszú rúddá sodorjuk,
perec alakúra formázzuk.
Sütőpapíros tepsiben letakarva 20 percet pihentetjük.
Felvert tojással lekenjük, kevés reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben
15 perc alatt hőlégkeveréses módban megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése