A kert egy kis elkerített részén csodásan burjánzik a
menta, és a citromfű. Imádom mindkettőt és igyekszem minél többet frissen
felhasználni belőlük. Mivel itt a grillszezon, gondoltam készítek egy kis
citrusos fűszervajat, amit közvetlenül grillezett vagy sült húsokra téve ajánlott
fogyasztani. Igazán jól sikerült, azt hiszem hamarosan más változatokat is ki fogok
próbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
*10 dkg puha vaj
*1 kezeletlen lime reszelt héja
*1 evőkanál frissen facsart lime-lé
*4 nagy citromfű levél
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 csipet só
A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a sóval,
fokhagymával, a zöld citrom reszelt héjával, levével, az apróra vágott
citromfűvel.
Folpackba csomagolva hengert formázunk, és legalább egy órát a
fagyasztóban pihentetjük.
Forró vízbe mártott késsel szeletelve frissen
sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése