Printfriendly

2018. június 18., hétfő

Hagymás cukkinisaláta


Végre itt a cukkini szezon, gyorsan nőnek a kertben a csodás lédús zöldségek. Néhány nagyon fiatal darabból készítettem egy könnyű salátát, ami remek köret húsokhoz. Ha diétába szeretnénk illeszteni, akkor a cukrot érdemes édesítőre cserélni. A kapor akár el is hagyható.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 zsenge bébi cukkini
*1 csapott kk só
*1 kis fej vöröshagyma
*0,5 dl víz
*3 ek cukor
*4 ek almaecet
*pár szál friss kapor

A cukkinit vékonyra karikázzuk, megszórjuk a sóval, alaposan összeforgatjuk. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Szűrőtálban hagyjuk lecsepegni, illetve kicsit kinyomkodjuk. 
A vizet elkeverjük a cukorral, ecettel, majd beleforgatjuk a cukkinit és beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. 
Pár órát, vagy egy egész éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Apróra vágott friss kaporral kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése