Évekkel ezelőtt vetettem egy kevés turbolya magot a kert
azon kis elkerített részébe, ahol a fűszernövények kapnak helyet. Azóta minden
évben elszórja a magját és sok apró kis növény jelenik meg újra és újra. Az a
jó benne, hogy egész évben zöldell, még a hó alól is kikandikál. Eredetileg
erdők aljnövényzeteként éli világát, tehát természetjárók is könnyen
megtalálhatják. Eddig tulajdonképpen csak ételek dekorálásához használtam, de
most kipróbáltam egy kis kenyérre való ízesítéseként. Igazán különleges
ízvilágot kölcsönzött a körözöttnek. Azt hiszem érdemes kipróbálni.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*25 dkg krémes túró
*1 púpozott kk pirospaprika
*½ kk őrölt kömény
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk só
*1 kis csokor friss turbolya
*1 kis vöröshagyma
*2-3 evőkanál tejföl
Az áttört túrót ízesítjük a fűszerekkel, beleforgatjuk az
apróra vágott turbolyát, vöröshagymát, a tejföllel krémesítjük. Friss zsemlével,
zöldségekkel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése