Ismerkedés a spárgával. Vásároltam egy csomaggal, és a
feléből készítettem egy könnyű, egyszerű húsos fogást. Semmi extra, csak egy
kis csirke, spárga, és sajt. Sós vízben főtt újkrumpli körettel kínáltam.
A
kicsit egészségesebb kategória tagja, nem tartalmaz tojást, lisztet.
Hozzávalók 4
főre:
*1 nagy pár
csirkemell filé
*25 dkg spárga
*1 tk csirke
fűszersó
*10 dkg sajt
*3-4 ek olaj a
sütéshez
A megtisztított mellet vékony szeletekre vágjuk,
klopfolóval egy kicsit megütögetjük, meghintjük a fűszersóval. A spárgát
megtisztítjuk, majd gyöngyöző vízben 5-7 perc alatt megfőzzük, hideg vízre
szedjük, és lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük. Egy serpenyőben pár evőkanál
olajat forrósítunk, majd a csirkék mindkét oldalát megsütjük rajta. Egy
sütőpapíros tepsibe fektetjük a húsokat, rárakunk pár szál spárgát, és
megszórjuk bőven reszelt sajttal. 180 fokos sütőbe toljuk annyi időre, míg a
sajt megolvad rajta. Ez csupán pár perc. Melegen, sós vízben főtt krumplival,
esetleg rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése