Úgy alakult a dolog, hogy szerettem volna a fasírthoz
hasonló dolgot készíteni, de egy kicsit másképpen, egy kicsit egészségesebben.
A sertés húst csirkére cseréltem, a tojás és a zsemlemorzsa kimaradt, de került
bele helyette újhagyma és mustár. Ez a húspogácsa azért jóval „töményebb”, mint
a fasírt, mi nem bírtunk belőle olyan sokat enni egyszerre. Ez afféle „mentes”
fogás lett. Nem tartalmaz hozzáadott tojást, tejet, glutént. Friss salátával,
vagy akár főzelékkel is nagyon finom. A sütéskor érdemes figyelni, mert az
újhagyma könnyen megég.
Hozzávalók kb.
14 tallérhoz:
*50 dkg darált csirkemell filé
*3 nagy szál újhagyma a zöldje nélkül
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 ek mustár
*3 gerezd zúzott fokhagyma
*olaj a sütéshez
A megtisztított újhagymát apróra vágjuk, majd a darált
csirkéhez adjuk és ízesítjük a fűszerekkel. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel
nagyobb diónyi golyókat sodrunk, amit kicsit ellapítunk.
Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, majd
közepestől mérsékeltebb lángon világosra sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Hidegen és melegen is finom
fogás.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése