Egy kedves rokonunknál kóstoltuk először ezt a finom
húsos fogást, ami eredetileg karajból készül. A családom jobban szereti a
csirkét, és a gyerekek kedvéért apró falatokat sütöttem. A vastagabb bunda
alatt a hús nagyon puhára, omlósra sül. Kínálhatjuk egy könnyű főzelék
feltétjeként is, de nálunk most friss vegyes saláta volt a kísérője.
Hozzávalók 2
főre:
*1 egész nagy db csirkemellfilé
*0,5 kk só
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*Bő olaj a sütéshez
Bundához:
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd zúzott
fokhagyma)
*5 dkg trappista sajt
*2 kisebb krumpli (Kb. 10 dkg)
*3 púpos ek liszt
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, és
meghintjük sóval.
A bundához a tojásokat kicsit felverjük egy villával, a
sóval, borssal, fokhagymakrémmel ízesítve. Sajtreszelőn belereszeljük a
meghámozott krumplikat, a sajtot.
Beleszórjuk a lisztet, majd jól átkeverjük.
Egy tálban olajat forrósítunk, egy tányérba szórjuk a
lisztet.
A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd
a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepes lángon pirosra
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése