Elérkezett a május, és már nagyon várjuk a jó időt, a
meleget, a friss, színes gyümölcsöket. Amíg ez nem érkezik meg, a télre eltett
maradék meggyet érdemes felhasználni. Így most befőtt gyümölcsből készült ez az
egyszerű őzgerinces, csokoládés finomság.
Hozzávalók:
*12,5 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*12,5 dkg vaj
*12,5 dkg porcukor
*3 nagyobb tojás
*1 kis üveg magozott meggybefőtt fele
Mázhoz:
*6 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek tej
A meggyet lecsepegtetjük. A lisztet elvegyítjük a
sütőporral. A vajat simára keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a
tojások sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd kanalanként a kemény
habbá vert fehérjét. Óvatosan beleforgatjuk a meggyet. Kikent, és liszttel
megszórt őzgerincformába kanalazzuk a masszát, kicsit elsimítjuk.
200 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. (Nekem ez
kb. 35 perc volt.)
Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. A máz
hozzávalóit mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a kihűlt
süteményt. 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Egy éles késsel szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése