Igyekszem minél több finomságot készíteni a kertben
termett sok zsenge kapor felhasználásával. Már egész elfogadható áron lehet
újkrumplit kapni, így gondoltam a kettőt párosítom egy könnyű köret formájában.
Roppant egyszerű, és gyorsan el is készül. Kiváló fogás sültekhez, bundás
húsokhoz. Nálunk most rántott hal kísérője volt.
Hozzávalók 4
főre:
*1 kg újkrumpli
*2 púpos ek margarin
*2 púpos ek liszt
*3 dl langyos tej
*1 csapott kk só
*1,5 tk cukor
*1,5 tk ecet (10%-os)
*1 nagy csokor friss kapor
A megtisztított újkrumplit nagyobb, egyforma darabokra
vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
(Ha apróbbak a krumplik, hagyhatjuk egészben is.)
A margarint felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet, és
mérsékelt lángon állandóan kevergetve világosra pirítjuk. A tejjel lassan
felengedve csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel.
Beleszórjuk a megtisztított, és apróra vágott kaprot. Kevergetve, palacsinta tészta sűrűségűre főzzük.
Majd óvatosan beleforgatjuk a lecsepegett krumplit. Azonnal, melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése