PrintFrendly

2017. január 18., szerda

Sajtos-sonkás palacsintatekercsek rántva



Volt egy kevés felvágott, és sajt a hűtőben, arra gondoltam, ebből most palacsinta lesz, mégpedig rántva. Jól is sikerült, a családnak ízlett. Mártás nélkül féltem, hogy nehogy száraz legyen, de egyáltalán nem lett az. Melegen vagy hidegen is remek fogás.
Hozzávalók kb. 10 tekercshez:
Palacsintához:
*3 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*12 jó púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj

Töltéshez:
*10 vékony szelet felvágott
*10 vékony szelet sajt

Panírozáshoz:
*1 csésze liszt (2 dl)
*3 kisebb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2 dl)
*olaj bőven a sütéshez

Először a palacsintákat készítjük el. A tojásokat simára keverjük a sóval, majd beleszórjuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva simára keverjük, majd belecsorgatjuk az olajat.
Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Ha picit hűltek, akkor mindegyik közepére rakunk egy vékony szelet sajtot és egy szalámit. A két szélét a szalámis részre hajtjuk, majd alulról kezdve feltekerjük.
Egy fogpiszkával megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét.
Ezután három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba pedig a lisztet rakjuk. A tekercseket bepanírozzuk, tehát előbb a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában forgatjuk meg.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk, amiben közepes lángon szép barnára sütjük a palacsintákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Amikor kínáljuk, ne felejtsük el megemlíteni a tekercsekben lévő fogpiszkát.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése