Volt egy kevés felvágott, és sajt a hűtőben, arra
gondoltam, ebből most palacsinta lesz, mégpedig rántva. Jól is sikerült, a
családnak ízlett. Mártás nélkül féltem, hogy nehogy száraz legyen, de
egyáltalán nem lett az. Melegen vagy hidegen is remek fogás.
Hozzávalók kb.
10 tekercshez:
Palacsintához:
*3 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*12 jó púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj
Töltéshez:
*10 vékony szelet felvágott
*10 vékony szelet sajt
Panírozáshoz:
*1 csésze liszt (2 dl)
*3 kisebb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2 dl)
*olaj bőven a sütéshez
Először a palacsintákat készítjük el. A tojásokat simára
keverjük a sóval, majd beleszórjuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva
simára keverjük, majd belecsorgatjuk az olajat.
Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Ha
picit hűltek, akkor mindegyik közepére rakunk egy vékony szelet sajtot és egy
szalámit. A két szélét a szalámis részre hajtjuk, majd alulról kezdve
feltekerjük.
Egy fogpiszkával megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét.
Ezután három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a
lisztet, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba pedig a
lisztet rakjuk. A tekercseket bepanírozzuk, tehát előbb a lisztben, majd a
tojásban, végül a morzsában forgatjuk meg.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk, amiben
közepes lángon szép barnára sütjük a palacsintákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk
a felesleges olajat lecsepegni.
Amikor kínáljuk, ne felejtsük el megemlíteni a
tekercsekben lévő fogpiszkát.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése