Ritkán sütök kuglófot, nem is tudom miért. Most kaptam
egy új formát, így azt ezzel a torta darás finomsággal avattam fel. Egyszerű,
ízletes és még másnapra is igazán puha marad. A cukor mennyisége elsőre kicsit
ijesztő lehet, de az étcsokoládét kellőképpen ellensúlyozza.
Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 tasak sütőpor
*4 tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*25 dkg cukor
*1,3 dl olaj
*1,4 dl natúr joghurt
*10 dkg ét tortadara
A sütőt előmelegítjük. A formát vékonyan kikenjük
margarinnal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral. A tojásokat
elválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrokat hozzáadva
tovább verjük. Végül egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, és a joghurtot. Jól elkeverjük. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Beleszórjuk a
tortadarát.
Belesimítjuk a formába.
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Ha már nem
ragad a tészta a beleszúrt hústűre, akkor jó. Nekem ez 55 perc volt. A sütés
során a tészta teteje egy picit megrepedt, de ez természetesen az íz értékéből
cseppet sem vont le.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni. Majd
kifordítjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése