Amint megláttam ezt a finomságot az egyik főzős
csoportban, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nem is vártam rá sokat. Kb. 5 perc
az összeállítása, majd a nyújtás, szaggatás sem tart túl sokáig. A sütésnél
érdemes figyelni, hogy elég forró legyen az olaj, mikor elkezdjük sütni, és ha
túl alacsony a láng, megszívhatja magát olajjal. Porcukorral meghintve, sárgabarack lekvárba mártogatva nagyon finom édesség.
*25 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*2 púpos ek porcukor
*5 dkg margarin
*2 ek rum
*3 tojás sárgája
*1 dl tejföl
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*Bő olaj a sütéshez
A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, majd
elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a rumot és
belereszeljük a citrom héját.
Jól összedolgozzuk és zacskóba csomagolva kb. 30 percet
pihentetjük a hűtőben.
Közben egy mélyebb lábasban bő olajat forrósítunk.
Lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap
alakúra elnyújtjuk.
Egy derelyemetszővel kb. 4*8 cm nagyságú téglalapokra
vágjuk és a közepébe is metszünk egy csíkot.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral meghintve és lekvárba mártogatva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is megtaláltok.
ez a csörögefánk
VálaszTörlésSütőpor v szódabikarbóna???
VálaszTörlésNem szükséges egyik sem.
Törlés