Régebben tartottam a nyújtott lapos sütiktől, de amióta
az elsőt elkészítettem, rájöttem, hogy nem is olyan nehéz. Ez az édesség is
olyan, hogy ha megkóstoljuk, akkor rájövünk, hogy megérte minden perc, amit az
elkészítésére szántunk. Mivel konyakmeggy aromát nem kaptam, ezért bonbonmeggy ízesítést kapott.
Hozzávalók 8
főre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tasak sütőpor
*2 dkg cukrozatlan kakaópor
*5 dkg porcukor
*5 dkg vaj
*2 tojás sárgája
*Kb. 1-1,2 dl tej
Töltelékhez:
*6 dl tej
*2 tasak vaníliás pudingpor
*20 dkg vaj
*20 dkg porcukor
*7 db puszedli (esetleg babapiskóta, keksz vagy mézeskalács)
*1 kis üveg meggybefőtt
*1-2 ek bonbonmeggy aroma
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. Ha kicsit
morzsálódós, akkor még tejjel lazíthatjuk.
Két részre osztjuk a masszát, és 20*30 cm nagyságúra
elnyújtjuk, sütőpapíros tepsi hátán, 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt
megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A meggyet szűrőtálba rakjuk, és meglocsoljuk az aromával,
hagyjuk lecsepegni.
A tejet a pudingporral sűrűre főzzük és kihűtjük.
A porcukrot a vajjal simára keverjük, a pudingos résszel
vegyítjük, és az apró darabokra tépkedett puszedlit beleforgatjuk.
Az egyik lapra simítjuk a krém felét, majd rárakjuk a
meggyet, befedjük a maradék krémmel.
Lezárjuk a másik lappal.
Vízgőz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk
vele a sütit.
Legalább egy éjszakát pihentetjük és másnap forró vízbe
mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
A recept forrása: Nosalty
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése