Szeretem a hagyományos konyhát, de van úgy, hogy nem
félek a változtatástól sem és eltérek a megszokottól. Ha valaki
sztrapacskáról hall, akkor a juhtúró jut az eszébe. De ha épp nincs itthon,
megteszi a tejföl és a tehéntúró is. Ez egy nem túl nagy adag, csak két
felnőtté, mert a gyerekek nálunk sajnos nem szeretik ezt a fogást.
Hozzávalók 2
főre:
Tésztához:
*50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
*20 dkg liszt
*1 közepes tojás
*1 púpos kk só
Továbbá:
*10 dkg tehéntúró
*3 ek tejföl
*15 dkg szalonna
Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a
tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük.
Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a
tésztát.
Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3
percet főni.
Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk
lecsöpögni.
A túrót alaposan áttörjük és a tejföllel jól elkeverjük.
A szalonnát a bőre nélkül apró darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben
zsírjára pirítjuk.
A pörcöt kiszedjük a zsírból, majd a tésztát átforgatjuk
rajta, kicsit hagyjuk átmelegedni.
A túrós tejföllel és a pirított szalonnával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése