Roppant egyszerű, puha, foszlós kakaós kiflik. Nem bonyolítottam túl a formázást, csak
egyszerűen felvágtam és feltekertem. Egy pohár tejjel vagy kakaóval nagyon
finom fogás.
Hozzávalók kb. 11
kiflihez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*2 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 tojás
*10 dkg margarin
Töltelékhez:
*1-2 ek olvasztott margarin
*2 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Továbbá:
*2-3 ek tej lekenni
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy
kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót,
hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást.
Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva rugalmas tésztát dagasztunk
belőle. Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A
töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral.
A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra
és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Lekenjük az olvasztott margarinnal. Megszórjuk a kakaós
töltelékkel.
Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként
feltekerünk.
Letakarva addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, kb.
15 percig.
180 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 12 percig sütjük
hőlégkeveréssel.
A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és kb. 10 percig
hagyjuk konyharuhával letakarva átgőzölni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nagyon tetszik ez a tekerési mód, talán fahéjjal megszórva egyszer kipróbálom én is !
VálaszTörlésValóban egyszerű, puha és nagyon finom! ❤️
VálaszTörlés