Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő
is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a
lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret
készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.
Hozzávalók 10
főre:
*1 kg sertéslapocka
*4 közepes fej vöröshagyma
*4 fehér húsú paprika
*4 nagyobb paradicsom
*2 púpos ek zsír
*2 púpos tk só
*1 csapott kk őrölt bors
*2 tk fűszerpaprika
*2 tk házi darált paprika
A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk
lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát
kockára vágjuk.
A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre
pároljuk rajta.
A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a
fűszerekkel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd
lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.
Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése