Ha nagy meleg van, akkor szívesen hagyom pihenni a sütőt
és készítek inkább valami olyan édességet, amit csak összeállítok, és már mehet
is a hűtőbe pár órára. A közismert sport szeletet gondoltam egy kicsit tovább
és a tészta felébe kakaópor helyett kávé került. Így lett kétszínű és egy
kicsit különlegesebb kekszes sütemény.
Kakaós részhez:
*25 dkg darált háztartási keksz
*5 dkg porcukor
*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1 tk rum
*12,5 dkg margarin
*kb. 0,5 dl tej
Kávés részhez:
*25 dkg darált háztartási keksz
*5 dkg porcukor
*2 púpos ek cappuccino por
*1 tk rum
*12,5 dkg margarin
*kb. 0,5 dl tej
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
A kakaós részhez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a
kakaóporral, majd hozzáadjuk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy a massza
összeálljon, de ne legyen túl morzsálódós.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal és szépen
belenyomkodjuk a tésztát.
Ezután a kávés részt is ugyanígy összedolgozzuk és a
kakaós részre téve egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Lefedve hűtőbe
rakjuk.
Közben az étcsokoládét lereszeljük és az olajjal vízgőz
felett felolvasztjuk.
A kekszes tetejére csorgatjuk és elsimítjuk.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel
felszeleteljük.
Ízlés szerint apró kis cukorkákkal is díszíthetjük a
tetejét.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése