Hozzávalók kb.
14 lepénykéhez:
*2 közepes, zsenge cukkini (reszelve mérve kb. 40 dkg)
*1 csapott kk só
*2 közepes tojás
*2 jó púpos ek liszt
*10 dkg trappista sajt
*1 tk házi fokhagymakrém
*1 nagy csipet őrölt bors
*3-4 ek olaj
A megtisztított cukkini rudakat a reszelő nagy lyukán
lereszeljük. Ha nem kedveljük, az apró magvas közepét eltávolíthatjuk.
Megszórjuk sóval és kb. 15 percre félretesszük.
Ezután kicsavarjuk és fűszerezzük a borssal,
fokhagymakrémmel. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és belereszeljük a sajtot.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben kb. 3 evőkanál olajat forrósítunk.
Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot és
ellapogatjuk.
A forró olajba fektetjük és pár perc alatt, közepesnél
kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Sütés közben pótoljuk az olajat.
Konyhai papírtörlőre rakjuk és hagyjuk a felesleges
olajat elszivárogni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
A tojást helyettesíthetem valamivel? :)
VálaszTörlésNem tudom, hogy tojás nélkül nem esne-e szét sütés közben. Talán egy próbát megér.
Törlés