Hozzávalók 21
palacsintához:
*12 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpos kk sütőpor
*3 tojás
*1 ek cukor
*1,5 dl tej
*1 ek olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval, a
sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra
keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és a tejet fokozatosan adagolva
csomómentes tésztát kavarunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd finom, de
határozott mozdulatokkal a tésztába forgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, amit egy szilikon ecsettel
vékonyan kikenünk. Ezt érdemes minden egyes palacsinta előtt megtenni.
A tésztából két evőkanálnyit a serpenyőbe merünk, a kanál
domború oldalával, körkörös mozdulattal kicsit elsimítjuk.
Ha már apró buborékok jelennek meg a palacsinta
felületén, akkor megfordítjuk.
Közepestől kicsit mérsékeltebb lángon sütjük, hogy a
palacsinta biztosan átsüljön.
Mézzel, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése