A rakott karfiol készítésénél használt tölteléket vettem alapul és a tetejét sajtos tejföllel és füstölt sajttal borítottam.
Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes főzőtök (2*800g)
*125 g rizs
*500 g darált sertéshús
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém
*0,5 dl víz
*5 jó púpos ek tejföl
*1 csipet só
*8 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt trappista sajt
A tököket jól megmossuk, kicsit megtörölgetjük (én nem
hámoztam meg, mert elég zsenge volt a héja), hosszában kettévágjuk és a magvas
részt kikaparjuk (ezt most nem használtam fel).
Meghintjük kevés sóval és félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés
olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk rajta,
ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, felengedjük 0,5 dl vízzel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul (nálam kb. 30
perc volt), majd hagyjuk a levés elfőni.
Közben a rizsát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és
lecsepegtetjük.
A húsos részt összeforgatjuk a rizzsel.
A tökökből a keletkező levet kiöntjük, majd 2-3 evőkanál
olajjal kikent tepsibe fektetjük.
A csónakokba töltjük a rizses húst.
A tejfölt elkeverjük egy kevés sóval, majd belereszeljük
a sajtot és jól átforgatjuk.
Rákanalazzuk a töltelékre és befedjük vele.
Füstölt sajtot reszelünk a tetejére.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon
hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a tök megpuhul, a villa hegye már könnyen
belemegy. (Nekem ez 45 perc volt.)
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése