Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg meggy
*20 dkg cseresznye
*15 dkg ribizli
*1 csipet só
*4 ek cukor
*1 csapott tk őrölt fahéj
*5-6 db szegfűszeg
*1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje,
feltesszük főni.
Ízesítjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár
evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk) és a
levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és
elzárjuk.
Jól behűtjük és hidegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése