Az ötletet Gabriellától kaptam, aki csirkeszárnyat pácolt és sütött ezzel az ízesítéssel. Köszönöm szépen a receptet neki!
Hozzávalók:
*1 közepes darab tarja (60 dkg)
*1 dl olaj
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 csapott kk őrölt pirospaprika
*1 kk házi fokhagymakrém
*1 ek mustár
*3 ek méz
A megtisztított tarját szeletekre vágjuk, és klopfolóval
kicsit megütögetjük.
Elkészítjük a pácot. Az olajat egy tálkába öntjük,
elkeverjük benne a sót, borsot, pirospaprikát, fokhagymakrémet, majd a mustárt
és a mézet.
Egyesével megforgatjuk benne a szeleteket.
Lefedve pár órát hagyjuk pihenni a hűtőben, de még jobb,
ha egy egész éjszakát pácolódik.
Tepsibe fektetjük a tarja szeleteket, rácsorgatjuk a
pácot.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve addig sütjük
200 fokon hőlégkeveréssel, míg megpuhul (Nekem 75 perc volt).
Majd az alufóliát eltávolítva a hőmérsékletet 180 fokra
csökkentve további 10 percet pirítjuk.
Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése