Hozzávalók:
*150g liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*100g vaj/margarin
*100g porcukor
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*2 nagyobb tojás
*125g görög joghurt (1 kis doboz)
*150g ribizli
A ribizlit leszemezzük, jól átmossuk, lecsepegtetjük. (Idényen kívül ha mirelitet használunk, azt kiolvasztás nélkül szórjuk a tésztára.)
A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit vagy formát (21*21*5
cm) vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal és meghintjük liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval,
sütőporral.
Egy másik tálban a vajat/margarint megolvasztjuk és
csomómentesre keverjük a porcukorral, Bourbon vaníliás cukorral. Egyenként
hozzáadjuk a tojásokat, belekanalazzuk a joghurtot és jól elkeverjük.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk és
bőségesen megszórjuk a ribizlivel.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a
tészta, akkor átsült.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megszórjuk porcukorral és
szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése