Hozzávalók 4 főre:
*80 dkg pulykacomb filé
*3 ek olaj
*2 közepes szál sárgarépa
*2 dl zöldborsó
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 púpos tk liszt
*3 dl főzőtejszín (20%-os)
A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a
pulykát vékony csíkokra vágjuk.
A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.
A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig
pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket
is.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a
répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.
(Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)
Melegen, főtt tésztával kínáljuk.
Ezek a legjobb ételek. Szaftos, ízes, könnyed és hamar elkészülő...
VálaszTörlésKöszi, ez így igaz :-)
Törlés