Igazán finom, laktató étel, ami rendszerint gyorsan elfogy.
Hozzávalók 4 főre:
*1 kg zöldbab
*40 dkg csirkemell filé
*2-3 ek olaj
*20 dkg sajt
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
Szószhoz:
*6 dkg margarin/vaj
*1 púpos és 1 csapott ek liszt
*2,5 dl meleg tej
*3 gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*1 csipet bors
*1 késhegynyi őrölt szerecsendió
A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és hagyjuk
lecsöpögni. Kevéske olajon fehéredésig pirítjuk, meghintjük sóval, borssal,
felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és
lecsepegtetjük.
A szószhoz egy kisebb lábasban a margarint/vajat
felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, felöntjük a meleg
tejjel és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Közben ízesítjük a sóval, borssal,
zúzott fokhagymával, őrölt szerecsendióval.
Ha már kész, elzárjuk alatta a lángot és a fele sajtot
belereszeljük, ami azonnal elfolyik a szószban.
A megpuhult csirkekockákat, a zöldbabot a szószhoz keverjük. Itt még érdemes megkóstolni, hogy kíván-e további sót vagy egyéb fűszert.
Egy közepes tepsibe (20*33 cm) simítjuk.
A maradék sajtot a tetejére reszeljük.
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a sajt
világos barnára pirul (ez kb. 30 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése