Hozzávalók 8 kiflihez:
*50 dkg liszt
*2 csapott kk só
*3 dkg élesztő
*2 dl tej
*1 tk cukor
*2 ek burgonyapehely
*2 púpos ek tejföl
*4 ek olaj vagy 4 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a
cukorral megszórva hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót,
hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a burgonyapelyhet, a tejfölt, az olajat (vajat).
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva hagyjuk a
duplájára kelni.
A megkelt tésztát 8 egyenlő rézre osztjuk. Golyókat
formázunk belőle.
Letakarva hagyjuk 15-20 percet kelni.
A golyókat vízcsepp alakúra elnyújtjuk és feltekerjük úgy,
hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és letakarva ismét a
duplájára kelesztjük. (Mivel itt most nem volt olyan meleg, ez kb. 50 perc
lett.)
Közben a sütőt előmelegítjük és az aljába, egy kis tálba
vizet készítünk.
Ha megkeltek a kiflik, lespricceljük vízzel és 190 fokon
hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése