Hozzávalók 2 főre:
*15 dkg széles metélt tészta
*4-5 ek házi szilvalekvár
*2-3 ek olaj a főzővízbe és az edény kikenéséhez
*1 tk cukor a tészta tetejére
A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük pár perc alatt (érdemes
2 ek olajat is tenni bele, így nem ragad majd össze a tészta), leszűrjük, sós hideg
vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénait vagy sütőformát (15*15*6 cm) kikenünk kevéske olajjal
(1-2 ek, az aljára és a szélére is).
A tészta felét belekanalazzuk, egyenletesen elosztjuk rajta
a szilvalekvárt, majd betakarjuk a maradék tésztával.
A tetejét megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral (ez segít, hogy kellemesen ropogósra süljön).
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Kevés porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése