A hekk az a jobb fajta hal, amiben szinte alig található apró szálka, ezért is részesítjük előnyben a többi fajtával szemben.
A család kedvéért sült krumplit készítettem hozzá.
Hozzávalók 3 főre:
*6 közepes db hekktörzs
*0,5 kk só
*1 tk hal fűszerkeverék
*7-8 dkg liszt
*2 kisebb tojás
*2 dl zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit
lecsöpögni.
Meghintjük a sóval és a fűszerkeverékkel.
Egy tálban olajat forrósítunk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a
másodikba a tojásokat kissé felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát mérjük.
A halat először a lisztben, majd a tojásban, végül a
zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő, forró olajban közepes lángon barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen sült krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése