Hozzávalók 4 főre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,7 dl meleg víz
*1 púpos tk tyúkzsír olvasztva
Szószhoz:
*1,5 dl házi paradicsomlé
*1 púpos tk liszt
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
Feltéthez:
*15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
*3 fej csiperke gomba
*15 dkg sajt
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk,
elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit
megkavarjuk, hozzáadjuk az olvasztott tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára
kelesztjük.
Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és
megszórjuk liszttel.
A sajtot lereszeljük. A szalonnát csíkokra vágjuk. A gomba
héját lehúzzuk, folyó víz alatt átmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd a
tönkjével együtt vékonyra szeleteljük.
A házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel,
majd ízesítjük a fűszerekkel. Közepes lángon hagyjuk besűrűsödni, majd kicsit
hűlni.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk.
Megkenjük a paradicsomos szósszal.
Rászórjuk a sajt felét, majd rárakjuk a szalonnát, a gombát
és legvégül meghintjük a maradék sajttal
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Apróra vágott újhagymával vagy metélőhagymával megszórva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése