Egy klasszikus egy kicsit másképpen. Melegen egy kicsit
nehéz szeletelni, de hidegen akár egy csinos kis hidegtál is készíthető belőle.
Egy könnyű kis krumplisalátával akár remek vendégváró is lehet.
A hagyományos verzió receptje ITT található.
*50 dkg darált sertéshús
*1 csapott tk só
*1/2 kk őrölt fekete bors GM
*3 nagy gerezd fokhagyma
*2 nagyobb tojás
*2-3 ek GM zsemlemorzsa
Töltelékhez:
*5 kisebb keményre főtt tojás
Lekenéshez:
*1 tojás
A húshoz adjuk a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát.
Alaposan összedolgozzuk. Egy folpackon szépen téglalap alakúra ellapogatjuk. A keményre
főtt tojásokat a hús szélére sorakoztatjuk, majd feltekerjük. A folpack
segítségével többször átgurítjuk.
Zsírral kikent közepes méretű tepsibe fektetjük.
Egy felvert
tojással lekenjük a tetejét. Kb. 50 ml vizet öntünk mellé. Lefedve, 180 fokos
sütőben alul-felülsütéssel kb. 60 percet puhítjuk, majd a fedést eltávolítva további
20 percet pirítjuk.
Közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk.
Hagyjuk
kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése