PrintFrendly

2025. december 14., vasárnap

Stefánia vagdalt gluténmentesen

Egy klasszikus egy kicsit másképpen. Melegen egy kicsit nehéz szeletelni, de hidegen akár egy csinos kis hidegtál is készíthető belőle. Egy könnyű kis krumplisalátával akár remek vendégváró is lehet.
A hagyományos verzió receptje ITT található. 
Hozzávalók 1 rúdhoz:
*50 dkg darált sertéshús
*1 csapott tk só
*1/2 kk őrölt fekete bors GM
*3 nagy gerezd fokhagyma
*2 nagyobb tojás
*2-3 ek GM zsemlemorzsa

Töltelékhez:
*5 kisebb keményre főtt tojás

Lekenéshez:
*1 tojás
 
A húshoz adjuk a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk. Egy folpackon szépen téglalap alakúra ellapogatjuk. A keményre főtt tojásokat a hús szélére sorakoztatjuk, majd feltekerjük. A folpack segítségével többször átgurítjuk. 
Zsírral kikent közepes méretű tepsibe fektetjük. 
Egy felvert tojással lekenjük a tetejét. Kb. 50 ml vizet öntünk mellé. Lefedve, 180 fokos sütőben alul-felülsütéssel kb. 60 percet puhítjuk, majd a fedést eltávolítva további 20 percet pirítjuk. 
Közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk. 
Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése