Gluténmentesen is lehet finom mézeskalácsot sütni?
Természetesen.
A jól bevált, sok éve használt receptemet alakítottam át. A
tésztával picit nehezebb bánni az állaga miatt a hagyományos mézeskalács
tésztához képest, de egyáltalán nem vészes. Természetesen gyorsan elfogy.
Az eredeti, nem gluténmentes receptet ITT találjátok.
*25 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt (GM)
*½ kk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 púpozott tk mézeskalács fűszerkeverék (GM)
*7,5 dkg porcukor
*1 nagyobb tojás
*5 dkg méz
*7,5 dkg vaj
A vajat a mézzel picit összemelegítjük (nem forraljuk),
majd hozzáadjuk a tojást, végül a porcukorral, sóval, szódabikarbónával,
fűszerrel elkevert lisztet. Összedolgozzuk.
Zacskóba csomagolva pár órát, vagy
akár egy egész éjszakát pihentetjük.
Majd picit meleg kézzel átgyúrjuk a
tésztát.
Lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra lenyújtjuk. Lisztbe mártott
formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10
perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni és légmentesen záródó fém dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése