PrintFrendly

2025. december 14., vasárnap

Gesztenyés linzer gluténmentesen

Igazán egyszerű és nagyon finom süti. Egyetlen hibája, hogy ez egy kis adag és nagyon gyorsan elfogy, de ezt természetesen orvosolható egy nagyobb adag tészta összeállításával. Tökéletesen megállja a helyét az ünnepi asztalon. Lekvár helyett mogyorókrémmel is tölthető.

Hozzávalók kb. 10 közepes darabhoz:
*12,5 dkg gesztenyemassza (GM, fagyasztott kiolvasztva)
*5 dkg vaj
*2 kisebb tojás sárgája
*4 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 késhegynyi GM sütőpor
*10 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt (GM)
*ribizli lekvár a töltéshez
 
A gesztenyét a vajjal, tojások sárgájával, porcukorral összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet. A masszát zacskóba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük. 
Majd lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk. 
180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. 
Óvatosan rácsra húzzuk és ott hagyjuk teljesen kihűlni. 
Savanykás ribizli lekvárral töltjük és azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése