Egy roppant egyszerű és könnyű köretet készítettem, amit sült húshoz kínáltam. Hamar megvan, a (kertben termett) csicsóka tisztításával
és sütésével van csak egy kevés munka.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*40 dkg csicsóka
*3-4 ek olívaolaj
Tálaláshoz:
*1 marék friss spenót
*5 dkg dió
*kezeletlen citrom leve
*olívaolaj
A csicsókát alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Felforrósított serpenyőben kevés olívaolajon megsütjük.
A végén megszórjuk a fűszerkeverékkel. A spenótot, a diót és a sült csicsókát két tányérra rendezzük. Kevés citromlével
és olívaolajjal meglocsolva sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése