Ismeritek a portobello gombát? Nagy kalapja van, szuper mindenfélével megtölteni. Nálunk most juhtúrós hús került bele. Könnyű, finom és
szénhidrát diétába is illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*só
*őrölt fekete bors
Töltelékhez:
*25 darált sertéshús
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*1 csapott kk fűszerpaprika
*8 dkg krémes juhtúró
*2 ek tejföl
Tálaláshoz:
*basmati rizs
A darált húst kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Közben
ízesítjük a fűszerekkel. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a juhtúrót és a tejfölt. A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat sózzuk
borsozzuk és megtöltjük a raguval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13 perc alatt készre sütjük. Melegen, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése