PrintFrendly

2023. január 18., szerda

Sajtkrémes napocska

Ezt a sós finomságot még korábban sütöttem. Pillanatok alatt elfogyott. Nagyon egyszerű és nem is szükséges hozzá sok alapanyag. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók
Tésztához:
*20 dkg liszt
*12 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*1 jó nagy csipet só
Töltelékhez:
*10 dkg sajtkrém
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*1 csipet só
*magvak
 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és becsomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 
Másnap két egyforma részre osztjuk és kör alakúra, valamint 3 mm vékonyra elnyújtjuk. Az egyik tésztakorongot sütőpapíros tepsire fektetjük, megkenjük a fűszerkeverékkel elkevert sajtkrémmel és befedjük a másik tésztalappal. A közepére egy pohara borítunk. A tészta széleit 16 egyforma méretű csíkra vágjuk. Megkenjük villával felvert sós tojással és megszórjuk magkeverékkel. A tészta csíkokat kétszer megtekerjük, mindet azonos irányba. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Melegen vagy hidegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése