Könnyű és egyszerű húsmentes fogás. A fűszerezés ízlés kérdése, én szeretem a karfiol-köménymag
párost. Az egész ételt a citrom leve teszi üdévé, frissé. Érdemes kipróbálni.
A felhasznált tésztát a Wise Pasta biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*20 dkg karfiol
*só
*őrölt bors
*köménymag
*olaj
*1 tk olívaolaj
*1 tk frissen facsart citromlé
*petrezselyemlevél
A megtisztított karfiolt apró rózsáira szedjük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal és megszórjuk a fűszerekkel. 180 fokos
sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tésztát bő vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A karfiolt beleforgatjuk a tésztába, meglocsoljuk kevés
olívaolajjal, citromlével és megszórjuk apróra vágott petrezselyemlevéllel. Ha szükséges, ízesítjük sóval és borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése