Ismét egy húsmentes, könnyű fogás. A levesek nem túl népszerűek, de nálunk azért gyakran asztalra kerülnek. Nos, ez kevés alapanyagból
és gyorsan elkészül.
*6 nagyobb darab krumpli
*3 ek olaj
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1/3 kk őrölt bors
*1/2 kk őrölt köménymag
*1/2 kk só
*1 csapott kk házi ételízesítő
*2 nagyobb házi tojás
A megpucolt krumplit felkockázzuk, kevés olajon átforgatjuk. Megszórjuk a fűszerekkel és felengedjük kétszeres mennyiségű
vízzel. Ha a krumpli puhára főtt, a tojásokat villával kissé felverjük, lassan a levesbe csorgatjuk. További 5 percet főzzük. Ha szükséges utánízesítjük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése