Igazán ízletes kis töltött zöldség fogás, ami már tartalmas egy kevés húst is. Természetesen ízlés
szerint bármilyen fűszerezéssel elkészíthető, én most a kedvenc és leggyakrabban használtakkal ízesítettem. Ezeket pedig a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*9 közepes krumpli
*olaj
*só
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*4 ek olaj
*1 csapott kk fokhagymás só
*1/3 kk őrölt bors
*1/3 kk őrölt köménymag
*1 késhegynyi vöröshagyma granulátum
*10 dkg sajtkrém
*1 púpozott ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a sajtkrémet
és a tejfölt.
A krumplit megsikáljuk, szárazra töröljük. Mikrohullámú sütőben maximális fokozaton 3 perc alatt puhára sütjük.
Késsel hosszában bevágjuk, megszórjuk sóval, és megtöltjük a húsos raguval. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percet pirítjuk, majd megszórjuk
a reszelt sajttal és a sajt olvadásáig sütjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:A krumpli mikrohullámú sütő helyett hagyományos sütőben olajjal lekenve 180 fokon, lefedve is kb. 30 perc alatt elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése