PrintFrendly

2023. január 6., péntek

Sajtkrémes hússal töltött krumpli

Igazán ízletes kis töltött zöldség fogás, ami már tartalmas egy kevés húst is. Természetesen ízlés szerint bármilyen fűszerezéssel elkészíthető, én most a kedvenc és leggyakrabban használtakkal ízesítettem. Ezeket pedig a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 3 személyre
*9 közepes krumpli
*olaj
*só
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*4 ek olaj
*1 csapott kk fokhagymás só
*1/3 kk őrölt bors
*10 dkg sajtkrém
*1 púpozott ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
 
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a sajtkrémet és a tejfölt.
A krumplit megsikáljuk, szárazra töröljük. Mikrohullámú sütőben maximális fokozaton 3 perc alatt puhára sütjük. Késsel hosszában bevágjuk, megszórjuk sóval, és megtöltjük a húsos raguval. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percet pirítjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a sajt olvadásáig sütjük. Melegen kínáljuk.
 
Tipp:A krumpli mikrohullámú sütő helyett hagyományos sütőben olajjal lekenve 180 fokon, lefedve is kb. 30 perc alatt elkészíthető.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése