Picit egészségesebb, kicsit másabb, de így is finomra sikerült. Apró lángosok, amiknek a tésztájában a liszt egy részét
teljes kiőrlésűre cseréltem. A búzasikér segít, hogy egy picit puhább legyen a végeredmény.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Az elkészítéséhez
használt gépet a Russell Hobbs biztosította.
*35 dkg teljes kiőrlésű liszt
*15 dkg liszt
*1 csapott ek búzasikér
*2 csapott tk só
*2,5 dkg friss élesztő
*3 dl víz
*1/2 dl étolaj
*a sütéshez étolaj
*fokhagymás tejföl
*trappista sajt
A liszteket elvegyítjük a sóval, búzasikérrel, hozzáadjuk a vízbe morzsolt és elkevert élesztőt, végül az olajat.
A dagasztó spirállal felszerelt mixerrel alaposan kidagasztjuk. Lefedve meleg helyen egy órát kelesztjük.
16 egyforma méretű darabra vágjuk. Egyenként gombócokat
formázunk. Letakarva további 20 percet pihentetjük. A gombócokat egyenként a tészta közepétől kezdve kicsit széthúzogatjuk, a szélén hagyva
egy picit vastagabb peremet.
Felforrósított olajban kisütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük. Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése