PrintFrendly

2023. január 1., vasárnap

Savanyú káposztás lencseleves

Elérkezett az új év első napja. Bízom benne, hogy mindenkinek jól telt a szilveszter és (ha szereti) fogyaszt egy kis szerencsehozó lencsés finomságot. Olyat, mint például ez az ízletes és tartalmas leves. 
Ezúton kívánok Mindenkinek boldog, szerencsés és felhőtlen új évet!
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 4-6 személyre
*40 dkg sertéscomb
*25 dkg savanyú káposzta
*1 kisebb vöröshagyma
*2 kisebb sárgarépa
*1 kisebb szál petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*40 dkg cukormentes lencsekonzerv
*1 tk só
*4-5 ek olaj
 
Az apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Fehéredésig pirítjuk rajta a kis darabokra vágott húst. Hozzáadjuk a többször átmosott és kinyomkodott káposztát. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük kb. 2 liter vízzel és lefedve puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet és a kisebb kockára vágott karalábét. A zöldségek megpuhulása után beleöntjük az átmosott, lecsepegtetett lencsét, átforraljuk és melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése