Elérkezett az új év első napja. Bízom benne, hogy mindenkinek jól telt a szilveszter és (ha szereti) fogyaszt egy kis szerencsehozó
lencsés finomságot. Olyat, mint például ez az ízletes és tartalmas leves.
Ezúton kívánok Mindenkinek boldog, szerencsés és felhőtlen új évet!
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*40 dkg sertéscomb
*25 dkg savanyú káposzta
*1 kisebb vöröshagyma
*2 kisebb sárgarépa
*1 kisebb szál petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*40 dkg cukormentes lencsekonzerv
*1 tk só
*1/3 kk őrölt feketebors
*1/3 kk őrölt köménymag
*4-5 ek olaj
Az apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Fehéredésig pirítjuk rajta a kis darabokra
vágott húst. Hozzáadjuk a többször átmosott és kinyomkodott káposztát. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük kb. 2 liter vízzel
és lefedve puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet és a kisebb kockára vágott karalábét. A zöldségek
megpuhulása után beleöntjük az átmosott, lecsepegtetett lencsét, átforraljuk és melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése