PrintFrendly

2022. július 13., szerda

Lencsés cukkinifasírt

Ismét cukkini, de most egészen más formában és egy szokatlan párosításban. Érdemes kipróbálni. Kínálhatjuk akár önmagában egy kis mártogatóssal, de főzelék feltétjeként is megállja a helyét. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók kb. 12 db-hoz
*1 kisebb cukkini (25 dkg)
*20 dkg cm lencsekonzerv
*2 nagyobb tojás
*6 dkg gm zabpehelyliszt
*1 kk só
*1 csapott kk fokhagymagranulátum
Sütéshez:
*olaj
 
A cukkinit lereszeljük, megszórjuk sóval és szűrőkanálban hagyjuk lecsepegni. 
A konzerv lencsét átöblítjük, lecsepegtetjük és villával kissé áttörjük. A lencséhez adjuk a kissé kinyomkodott cukkinit, a tojásokat és a lisztet. A fűszerekkel ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Felforrósított olajban közepes lángon evőkanálnyi adagokat barnára sütünk. 
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése