PrintFrendly

2022. július 17., vasárnap

Diós-ribizlis madeleine

Egy könnyű francia süti a kedvenc gyümölcsömmel. Pillanatok alatt összeállítható, a többi munkát már a sütő végzi. A végeredményt pedig a gyerekek percek alatt elkapkodták. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A szilikon sütőformát a Cookori biztosította.
Hozzávalók 20 db-hoz
*10 dkg cukor
*2 tojás
*10 dkg vaj
*10 dkg liszt
*4 dkg darált dió
*6 g sütőpor
*7 dkg ribizli
*olaj a forma kikenéséhez
 
A cukrot simára keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőporral, dióval elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a leszemezett ribizlit.
Az olajjal vékonyan kikent forma 3/4-ég töltjük a tésztával. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük, majd 150 fokon további 10 percet. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése