Már van újkrumpli a kertben, ki is próbáltam egy serpenyős receptet. Ezt a fajta zöldséget is lehet sütni, csak a magas víztartalma
miatt a sütési idő egy kicsit hosszabb, mint egy ókrumpli esetében. Könnyű köret, amit a juhtúrós öntet tesz egy kissé szaftossá.
*35 dkg apró újkrumpli
*1/2 dl olaj
*2 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
Öntethez:
*2 evőkanál tejföl
*4 dkg krémes juhtúró
*1 tk aprított kapor
A krumplit jól megmossuk, kettévágjuk. Felforrósított olajban, a serpenyőt gyakran rázogatva megsütjük. Ízesítjük
sóval, borssal és köménymaggal. A tejföllel kikevert juhtúróval nyakon öntve és kaporral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése