PrintFrendly

2022. július 8., péntek

Kapros túrógombóc

Könnyű kis desszert, de egy tartalmas leves után akár második fogásként is kínálhatjuk. A tésztája könnyű, nyersen kicsit lágy. Mi csak porcukorral fogyasztjuk, de ha valaki igényli, porcukros tejföl is illik hozzá.
Hozzávalók 4-5 személyre
*45 dkg túró
*2 kisebb tojás
*4 púpozott ek búzadara
*1 csipet só
*2 ek cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis csokor friss kapor
Továbbá:
*15 dkg zsemlemorzsa
*2-3 ek olaj
*porcukor
 
A túrót alaposan áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát, a citrom reszelt héját, a kétféle cukrot, a sót és az apróra vágott kaprot. Hagyjuk pihenni 1 órát.
A morzsát az olajon megpirítjuk.
Bő vizet forralunk. Amikor gyöngyözik, vizes kézzel kisebb adagokból golyót sodrunk, a vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és megforgatjuk a pirított morzsában. Porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése